dilluns, 11 de gener del 2010

Francesco Tonucci, pedagog i dibuixant

Aquí us deixo unes vinyetes de Francesco Tonucci o Frato, la veritat que molt encertadas. També us recomano que llegiu el seu llibre "La ciutat dels infats" és molt interessant i una forma d'educar els nens en llibertat, desenvolupant-se d'una forma autònoma i sent conscients d'ells mateixos.






Com no fa gaire que han passat els reis i tot el munt de regals que hauran rebut tant grans com petits. Veient la imatge m'ha recordat la quantitat de nens que no sabran amb què jugar de tot el que els han portat. En canvi si no té joguines o només unes poques ell mateix és capaç d'inventar altres jocs.








Aquest vinyeta l'he ficada pel que parla l'article de Julio César Pintos en relació a la interpretació que fa cadascú de la realitat. Aquí tenim un nen que la seva mare li està dient que pot confiar amb els demés però veient la própia porta de casa seva no s'ho acaba de creure.


Per què hi ha tant fracàs escolar, entre d'altres coses??








La solitud de l'infant i la manipulació de la televisió.

2 comentaris:

  1. partiwey! como nos gustan las viñetas!!!
    y gracias por añadir horrahorra, si va bien vamos a comisión :)

    ResponElimina
  2. Tu sabes!!!!jjajjaajja es que me mola este hombre y lo que dice en sus viñetas!!! que le voy a hacer!!!
    Y me encanta horra horra!!!Su originalidad, su arte, la artista... jajjajajjaa. A una compañera del trabajo le dije tu blog y creo que se ha hecho seguidora!!cuando quieras quiero un 2 muñecos para el armario!!!!!vas a tener que contratar mano de obra barata para llegar a tus pedidos!!! ;)

    ResponElimina