dimarts, 12 de gener del 2010

Contrapublicitat

La contrapublicitat és un recurs educatiu per tal de potenciar l'anàlisi crític sobre els missatges publicitaris. La intenció és criticar la publicitat mitjançant el contingut dels missatges. Aquí teniu alguns exemples realitzats per nosaltres l'equip efectopasa (Tomàs Balbas, Sara Huguet, Ferran Campmany i Patrícia Castany).







Aquest és un contranunci al software de windows. Tot i que el software de windows ens obre les portes a tota la informació i a la llibertat de ser informat, i ens dona la sensació de tenir el poder en les nostres mans, amb aquest anunci, volem expressar la necessitat de recordar de la importància de no oblidar-nos dels problemes que encara existeixen a les nostres societats, uns problemes que moltes vegades no surten a la xarxa, més ben dit, que no volem mirar a la xarxa, però que malauradament encara existeixen a molts llocs del planeta.

Aquest anunci vol ser un petit recordatori a la gent per que no s’oblidi dels problemes del món.


Amb aquest anunci sobre el software LINUX hem volgut expressar que tot i ser un software lliure (ja que totes les aplicacions són gratuïtes i realitzades per usuaris), creiem que les grans companyies no deixen que realment arribi a tots els usuaris. No existeix cap mena d’acció publicitària que publiciti aquest producte a tota la gent que hi estigui interessada.


Per aquest motiu ens fem la pregunta a l’anunci si realment es lliure i posem el logo del software dins d’una gàbia, una gàbia que les grans empreses li han posat.





El vídeo de la poma de l’apple i el cuc, és un vídeo crític a aquest sistema operatiu.


Amb ell volem dir que tot i que es mostren com el sistema més segur i alternatiu al que hi ha, creiem que també està podrit, està en mans d’una multinacional que només busca el negoci. A més no és fàcil arribar a aquest sistemes, ja que el preus dels ordinadors que venen són força prohibitius per a la gran majoria de la població.

Nosaltres ens preguntem: si realment aquest sistema va tant bé? Per que només és exclusiu per a la gent amb diners?. Com podem deduir, aquest és un sistema podrit, que discrimina a la població sense recursos per poder accedir a utilitzar-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada